آشنایی و بررسی مفهوم استارت آپ با رویکرد جدید

معنی و مفهوم اصلی استارت آپ
استارت آپ (به انگلیسی: Startup یا Start-up) را به فارسی به شرکت نوپا ترجمه کرده اند.
اگر چه در تعریف استارت آپ بر این مسئله تاکیدی وجود ندارد که حتماً فعالیت آن در حوزه تکنولوژی یا فن آوری اطلاعات باشد، اما به دلیل اینکه بسیاری از شرکت های نوپا در سال های اخیر، حول این زمینه ها شکل گرفته اند، گاهی در تعریف استارت آپ به این مسئله هم اشاره میشود که استارت آپ باید در حوزه فن آوری های نوین فعال باشد. معنی اصلی این کلمه اشاره مستقیم به نیاز های جامعه و محصولات ایجاد شده برای اولین بار و یا با روشی جدید در یک جامعه می باشد.
به طور کلی، استارت آپ به پروژه هایی گفته میشود که در جریان آن، یک ایده خام، به کمک تلاش و کوشش یک گروه به تولید یک محصول میانجامد و زمینه برای فروش آن محصول فراهم میشود.
در واقع، استارت آپ تمامی مسیر از صفر تا صد را طی میکند و تمامی مراحل را به صورت آزمون و خطا و یا یادگیری اصول و مبانی پایه آن انجام میدهد. حال ممکن است شروع مفهوم شرکت های نوپا به صورت یک کار علمی خیلی پیچیده مانند یک اختراع سخت در حوزه نرم افزاری باشد، یا یک گروه بازاری تصمیم به تغییر در یک محصول خیلی ساده بگیرند و زمینه ورود آن به بازار به عنوان یک محصول جدید را فراهم کنند.
پس لازم است که تکرار کنیم، ایده های موفق استارت آپی لزوماً بر روی کارهای علمی پیچیده کار نمیکنند؛ بلکه در تولید یک محصول و در فروش آن به مشتری، موفق تر از سایرین عمل میکنند.
نگاهی به اولین شرکت های نوپا
اگر بخواهیم به تاریخچه شرکت های نوپا بپردازیم، مطمئناً میتوان شروع آن را با شروع تمدن در بین انسانها و خرید و فروش محصولات مختلف گره زد. اما آغاز استفاده از مفهوم استارت آپ به سال حدود ۱۹۱۱ میلادی برمیگردد که آغاز آنها با شرکت های Silicon Valley شروع شد. یکی از مهمترین محصولات این شرکت، استارت آپ IBM بود که اسم آن از International Business Machines برگرفته شده است. این شرکت در سالیان بعد موفق شد که خود را به عنوان یکی از غول های تولید کننده نرم افزار در دنیا معرفی کند.
یکی دیگر از قدیمی ترین و موفق ترین شرکت های نوپای دنیا، شرکت اپل است که توسط استیو جابز راه اندازی شد و همه شما با نحوه به وجود آمدن و سختی کشیدن های این فرد در به نتیجه رسیدن این شرکت آشنا هستید. اما یکی دیگر از استارت آپ های معروف جهان که همه ما با آن درگیر هستیم، شرکت گوگل است که ایده آن در سال ۱۹۹۷ مطرح شد و در سال ۱۹۹۸ آغاز به کار و محصول خود را تولید کرد. امروزه میتوان موتور جستجوی گوگل را به عنوان پیچیده ترین و قویترین موتور جستجو در جهان معرفی کرد.
تفاوت کسب و کار و استارت آپ
چندین تفاوت میان یک شرکت نوپا و کسب و کار وجود دارد که به برخی از آنها اشاره شد. دیگر تفاوت های عمده این دو شامل مواردی از قبیل خلاقانه و نوآورانه بودن استارت آپ ها، رشد سریع آنها، تکیه بر فضای مجازی و اینترنت برای خدمات دهی و گسترش کار و جذاب بودن برای سرمایه گذاران میباشد. در کل میتوان تفاوت های این دو را در موارد زیر دانست:
- انتظارات متفاوت از نرخ رشد
- نحوه تامین مالی متفاوت
- ماهیت اصلی ایده
چرا بیشتر استارت آپ ها موفق نمی شوند؟
فرض میگیریم که شما از یک فروشگاه اینترنتی خارجی دیدن کرده اید و میبینید که تعداد مشتریان و آمار فروش آنها بسیار بالاست (شاید بهتر بود که اسم یک فروشگاه را میآوردیم، اما به این شکل مناسب تر است). احتمالاً شما نیز فکر میکنید که:
- با یک هزینه ۴ تا ۱۰ میلیونی میتوانید یک فروشگاه اختصاصی اینترنتی طراحی کنید،
- مطالب خود را در آن بارگذاری کنید،
- بر روی بحث بهینه سازی محتوایی و گرافیکی آن کار کنید،
- تبلیغات گوگل و کار با ابزارهایی مانند گوگل ادوردز را یاد میگیرید،
- بر روی مشتریان و مخاطبان خود کار میکنید،
- چند نفر پرسنل یا همکار برای کار خود استخدام میکنید،
- و در نهایت به مرور زمان فروش خود را افزایش میدهید.
جمع بندی
به جرات میتوان ادعا کرد که تمامی کسب و کارهای اینترنتی فقط همین مراحل را طی میکنند و شاید چند کار اضافی و خیلی جزئی در آنها تفاوت ایجاد کند. اما بزرگترین موضوعی که باعث تفاوت یک استارت آپ موفق با یک استارت آپ شکست خورده میشود، تلاش، کوشش، دانش و استمرار اعضای تیم است.طی کردن یک مسیر برای تجاری کردن یک محصول ساده نیست و این نکته را بدانید که بیشتر استارت آپ هایی که در این مسیر شکست میخورند، صرفاً به خاطر نداشتن تلاش کافی و خستگی در بین راه است.
درباره Ramin Mazaheri
همه میتوانند به عظمت برسند چون همه میتوانند به بشریت خدمت کنند. برای خدمت رسانی، تنها به قلبی پر از رحمت نیاز دارید و روحی که از عشق به وجود آمده باشد. به امید رشد و شکوفایی علم در سراسر سرزمینم...
نوشته های بیشتر از Ramin Mazaheri
دیدگاهتان را بنویسید