مشاغل خانگی چیست؟ راه اندازی کسب و کار خانگی

مشاغل خانگی به فعالیت هایی گفته میشود که در آن یکی از افراد یا تمام اعضای خانواده در منزل مسکونی بدون ایجاد مزاحمت برای همسایگان، به تولید یا ارائه خدمات اشتغال اقدام میکند.
بر اساس مصوبات ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، رشته های مشاغل خانگی در حوزه های صنایع دستی، فرش، کشاورزی، دامپروری، شیلات، خدمات، تولیدی، صنعت و فناوری اطلاعات (IT ) است و بر همین اساس، انواع مشاغل خانگی در هر یک از زیر بخش ها ارائه شده که فهرست و همچنین اطلاعات هر یک از مشاغل مذکور رو به مرور در حامی استارت آپ برایتان همراه با توضیحات تکمیلی ارائه خواهیم کرد .
شاغلین کسب و کار مذکور برای کسب منافع به صورت های ذیل فعالیت می نمایند:
- انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی
- انجام فعالیت مستقل اعم از تامین مواد اولیه تا عرضه و محصول به خارج از محیط مسکونی
- انجام فعالیت به صورت تعاونی ،اتحادیه و یا مشارکت با بنگاه های بالا دستی تامین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار، ترجیحا به صورت کسب و کار خوشه ای
پیشنهاد میشود | دانلود فهرست رشته های مشاغل خانگی
مزایای کارهای خانگی
قابلیت انجام این نوع کسب و کارها در منزل، سبب ایجاد مزایای بی شماری برای شاغلین این حوزه می گردد. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان
- حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و همچنین ایاب و ذهاب
- استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه مناسب برای کارهای خانوادگی
- امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیر رسمی به شیوه استاد-شاگردی بین اعضای خانواده و بسیاری فواید دیگر.
عنوان گروه های مشاغل خانگی
- پرورش گیاه های تزئینی و یا دارویی
- تهیه انواع غذا و چاشنی ها
- خیاطی و طراحی لباس
- کسب و کارهای آنلاین کوچک
- ترجمه و مقاله نویسی
- نقاشی، سفال گری و مجسمه سازی
- و صدها مورد دیگر …
از چه راه هایی کسب و درآمد انجام می شود؟
- فروش مستقیم کالا به بازار
- انجام فعالیت به صورت کار مزدی برای پیمانکارانی که به این کسب و کار ها سفارش می دهند.
- تشکیل تعاونی های مربوطه و زیر نظر تعاونی کار کردن و محصول خود را برای فروش ارایه می کنند.
با توجه به این که این مشاغل یکی از مهمترین بخش های اقتصادی کشور محسوب می گردند و سهم بسیاری در تولید اقتصاد ملی دارند باید به این نکته توجه کرد اگر بتوانید شغلی متناسب با امکانات در اختیار خود راه اندازی کنید پس از چند سال فعالیت می توانید این مشاغل را به کارگاه های کوچکتر و بعد از آن به کارخانجات بزرگتر تبدیل کنید.
مجوز مشاغل خانگی
به استناد اصول ۲۸ و ۴۳ قانون اساسی و با توجه به سند چشم انداز ۲۰ساله، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در سال ۱۳۸۹ تصویب شده و بر اساس این قانون، ستادی متشکل از ۹ وزارتخانه و ۱۱ سازمان و نهاد دیگر متولی امر ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی شدند.
در حال حاضر برخی دستگاه های اجرایی مجوز مشاغل خانگی را صادر میکنند که از جمله آنها میتوان به صندوق کارآفرینی امید، سازمان فنی و حرفه ای، سازمان بهزیستی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی اشاره کرد.
امروزه مشاغل خانگی و کسب و کارهای خانگی، به عنوان راهکاری مهم و مناسب برای خوداشتغالی، و همچنین افزایش اشتغال و درآمد در سراسر جهان به حساب می آیند.
چگونه شغل خانگی ایجاد کنیم
یکی از مواردی که برای ایجاد کردن شغل خانگی به آن نیاز داریم تخصص و مهارت است. اگر تخصص و مهارت کافی برای فعالیت در آن شغل را داریم به راحتی می توان در محیط خانه اقدام به ایجاد شغل کرد. اما یکی از چالشهای پیش روی این کسب و کارها تامین بازار فروش است. اگر در این زمینه بتوانید به منبع ارائه خدمات یا محصولات متصل شوید خواهید توانست بدون صرف هزینه های بالا به درآمدهای مناسبی دست پیدا کنید.
نتیجه گیری
یافتن کار در کشور سخت شده است و در بسیاری از مواقع این خود ما هستیم که باید شغلی مناسب را برای خود مهیا کنیم. مشاغل خانگی یکی از موضوعاتی است که از طریق آن می توان شغلی خوب و مناسب با درآمد مناسب و خوب برای خود به وجود آورد. اینکار مزیت های بسیاری دارد که از آنها می توان به عدم نیاز به سرمایه زیاد و عدم محدویت زمانی و مکانی اشاره کرد. اگر شغلی ندارید بهتر است بهانه را کنار گذاشته و دست بکار شوید. مطمئن باشید با تلاش و پشتکار خواهید توانست در مدت کوتاهی به درآمد مناسب دست پیدا کنید.
درباره Ramin Mazaheri
همه میتوانند به عظمت برسند چون همه میتوانند به بشریت خدمت کنند. برای خدمت رسانی، تنها به قلبی پر از رحمت نیاز دارید و روحی که از عشق به وجود آمده باشد. به امید رشد و شکوفایی علم در سراسر سرزمینم...
نوشته های بیشتر از Ramin Mazaheri
دیدگاهتان را بنویسید