CTA یا Call To Action چیست؟ با فراخوان به عمل بیشتر آشنا شوید

What is CTA
CTA که مخفف عبارت Call To Action است، یک تکنیک در بازاریابی اینترنتی است که هدف آن جلب توجه و تشویق کاربران برای انجام عملی می باشد. در ساختار آن از جمله های تحریک کننده ذهن همراه با گرافیک و رنگ بندی خاصی استفاده می شود. برای مثال “سفارش دهید” یا “خرید خود را همین الان تکمیل کنید” نمونه هایی از CTA هستند که با رنگ بندی و گرافیک خاصی که برای آن ها استفاده می شود، کاربر را تشویق به کلیک برروی آن ها و ادامه عملیات می کند.
از CTA ها بیشتر در طراحی سایت فروشگاه اینترنتی استفاده می شود، زیرا هدف این سایت ها فروش محصولات به کاربران می باشد و یکی از بهترین تکنیک ها برای جلب توجه آن ها، دکمه های تحریک کننده کاربران برای خرید کردن می باشد.
ساده ترین CTA ها، از یک دکمه به رنگ ساده همراه با یک جمله درون آن ایجاد می شوند. CTA پیشرفته کمی پیچیده تر هستند و بیشتر در سایت های قرار می گیرند که مخاطبان و کاربران متنوع و بیشتری دارند فروشگاه های اینترنتی از مخاطبان اصلی این رویه هستند. از این رو باید برای هر قسمت مانند خرید کالا یا عضویت در خبرنامه، از دکمه های فراخوان به عمل مختلفی استفاده کنید زیرا هرکدام بسته به نوع هدفی که دارد باید به صورت خاصی طراحی گردد. مهمترین نکته که باید در طراحی این نوع دکمه ها دقت کنید این موضوع است یه شکلی طراحی شود تا به راحتی توسط کاربر قابل کلیک باشد.
چگونه یک CTA تاثیر گذار طراحی کنیم؟
وقتی صحبت از چگونگی طراحی یک دکمه فراخوان تاثیر گذار به میان می آید. منظور ما آموزش نحوه طراحی دکمه با نرم افزاری مثل فتوشاپ نیست. هدف این است که اصول مهم در طراحی یک دکمه فراخوان به عمل را شرح دهیم و طراحی آن را به شما واگذار کنیم، تا با استفاده از این توضیحات دکمه مد نظرتان را با کمی ویرایش ایجاد کنید.
قبل از طراحی یک فراخوان به عمل باید هدف آن مشخص باشد. یعنی ما باید بدانیم میخواهیم کاربر را به چه کاری دعوت کنیم. آیا هدف ما خرید کاربر است؟ آیا هدف نمایش یک ویدئو برای کاربر است و یا هدف ثبت نام کاربر برای دریافت ایمیل های تبلیغاتی است.
در طراحی سایت، Call To Action ها را در کجا بکار ببریم؟
اولین سوالی که برای طراح سایت بوجود میاید این است که محل مناسب و قراردادن CTA کجای صفحه سایت، بنر ویا خبر نامه است. بهترین جا که کاربر بیشترین فوکوس و تمرکز را دارد در ابتدا صفحه در وسط یا مرکز آن است.
در سایت هایی که زبان آن ها انگلیسی هستند بهتراست فراخوان به عمل را در سمت چپ قرار دهیم و در سایت هایی که از زبان فارسی استفاده شده است CTA را در سمت راست قرار دهید.
چگونه Call To Action خود را گیرا و تاثیر گذار کنیم؟
متن یا عبارتی که برای فراخوان به عمل ها بکار میبریم بسیار حائز اهمیت است. در کشور ما اکثر طراحان از عبارت “اطلاعات بیشتر” استفاده می کنند که تاثیر گذاری چندانی ندارد.
برای انتخاب عبارت مناسب CTA ابتدا باید مقدمه و زمینه کلیک کردن روی CTA تان را فراهم کنید.
با پاسخ دادن به این پرسش “کسب و کار شما چه خدماتی را به کاربران ارائه می دهد؟” برای موثر واقع شدن CTA کافیست در یک عبارت و یا جمله خدماتی را که عرضه می کنید شرح دهید.
نکاتی که به هنگام استفاده Call To Action در طراحی سایت باید رعایت شوند
- اندازه ی CTA باید بزرگ باشد تا هدف درخواست انجام فعالیت که جلب توجه کاربر است محقق شود.
- فضای کافی برای CTA در نظر بگیرید زیرا شلوغ کردن صفحه کاربرد CTA را از بین میبرد. پس ترکیب مناسبی بین CTA و دیگر المان های صفحه ایجاد کنید.
- CTA را در ابتدا و بالای صفحه قرار دهید تا کاربر بدون اسکرول کردن به پایین صفحه آن را مشاهده کند.
- یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار برای جلب توجه CTA استفاده از تضاد رنگی است. برای این کار می توانید از رنگی مخالف رنگ زمینه برای متن و یا دکمه خود استفاده کنید.
- استفاده از جلوه خاص پس از قرارگیری ماوس بر روی CTA یکی دیگر از اقدامات جلب توجه است. مانند تغییر رنگ دکمه به هنگام قرار دادن ماوس بر روی دکمه یا متن.
- شکل اغلب CTA ها مستطیل شکل است در صورت استفاده از تصاویر گرافیکی از تصاویری استفاده کنید که دارای گوشه های گرد و خمیده باشد. گرافیک هایی که دارای گوشه های تیز هستند کاربر را به یاد تبلیغات می اندازد و نرخ کلیک را کاهش می دهد.
- استفاده از جهت ها و فلش ها برای جلب توجه بیشتر CTA.
- در CTA بیشتر بر روی متن توجه کنید تا گرافیک! تحقیقات نشان می دهند که کاربران محتویات متنی را بیشتر از محتویات گرافیکی مورد توجه قرار میدهند.
- ترجیحا و تا حد امکان از چند CTA در صفحه استفاده نکنید. در صورت استفاده از چند CTA در طراحی سایت آنها را اولویت بندی کنید. آنهایی که مهمترند را از لحاظ اندازه بزرگتر و از لحاظ مکان در موقعیت بالاتر قرار دهید.
بهترین رنگ برای Call To Action چه رنگی است؟
قرمز: رنگ قدیمی CTA ها که باید همراه با اخطار استفاده شود.
زرد: اولین رنگی که کاربران میبینند و آنها را به صفحه شما می آورد و کاربران را جذب می کند.
نارنجی: ترکیبی از فعالیت رنگ زرد و قرمز است. بهترین رنگ برای ساختن CTA های قوی.
آبی: بازدید کننده در کار خود تجدید نظر خواهد کرد.
سبز: ساده ترین رنگ برای چشم. برای قسمت نظرات مشتریان خوب است اما نه برای CTA ها.
سفید: بقیه رنگ ها را برجسته نمایش می دهد و CTA شما را از بین میبرد.
جمع بندی
عکسالعمل مخاطبان به Call to Action ها متفاوت است؛ هیچ تضمینی وجود ندارد که نوعی فراخوان از فراخوان دیگر بهتر جواب بدهد.
شاید بهترین راه سنجش کارایی فراخوان ها، محاسبه نرخ تبدیل (تقسیم تعداد کلیک ها بر تعداد دیده شدن CTA ها) باشد. به صورت مستمر در وبسایت و Call to Action های خود تغییر و تحول ایجاد کنید و نرخ های تبدیل را با یکدیگر مقایسه کنید تا به وضعیت بهینه برسید.
شما میتوانید راهکار های مناسب را برای استفاده بهتر از CTA از طریق نظرات، با ما به اشتراک بزارید.
درباره Ramin Mazaheri
همه میتوانند به عظمت برسند چون همه میتوانند به بشریت خدمت کنند. برای خدمت رسانی، تنها به قلبی پر از رحمت نیاز دارید و روحی که از عشق به وجود آمده باشد. به امید رشد و شکوفایی علم در سراسر سرزمینم...
نوشته های بیشتر از Ramin Mazaheri
دیدگاهتان را بنویسید